За родители

Вълшебен подарък – Един ден в дома на семейство Мяу

Сдобихте ли се вече с книжката „Един ден в дома на семейство Мяу”? Ако все още не сте, побързайте и свалете приказката напълно безплатно от нашия уебсайт. Да! Точно така. Книгата е напълно безплатна и подарък от нас към нашите читатели.

Как се роди идеята за семейство Мяу?

В тази статия ще ви разкажем как се роди идеята за семейство Мяу и за кого е предназначена тази книжка. Гарантираме, че отговорът ще бъде доста нестандартен.

Ние, от издателство „Ева и Мария”, обичаме вълшебните истории повече от всичко и силно вярваме в нашата мисия да създаваме автентични оригинални приказки за малки и големи.

Това забавно четиво е подходящо за цялото семейство. Макар и да сме се фокусирали повече върху родителите, книжката съвсем спокойно може да се прочете и от децата, и всички да открият прилики и разлики в своето собствено семейство. Забавата е гарантирана, мъдростите също!

Поредицата на семейство Мяу е семейна, но тази безплатна книжка е създадена специално за големите, на първо място, за да си припомним какво е да бъдеш отново дете и, второ, за да се забавляваме искрено.

Нека надникнем в ежедневието на три уникални котки и да научим няколко важни урока от тях – поднесени като съвети по един лек и забавен начин. 

Каква е мисията на книжката? 

Сега е момента да кажем, че тази първа наша приказка за семейство Мяу е не само предназначена като родителски наръчник”. Тя открехва вратичка към един източно-философски начин на живот и разбира се, съвсем скоро семейство Мяу ще има и много други истории, които ще докоснат и най-малките ни читатели. 

Един ден в дома на семейство Мяу” има за цел не само да развесели, но и да накара възрастните да се замислят. Трите урока по котешки, предадени от мама Милкана и МЪРдостите от древната династия Мяу, целят да покажат на всеки родител как можем да създадем в едно дете чувство за отговорност, да премахнем страхове, а също така и да ги научим на възпитание и етикет по един непринуден и забавен начин. 


Защо избрахме котешко семейство за тази детска книжка за възрастни? 

Котките са истинско вдъхновение за нас, защото са самостоятелни, изтънчени, кокетни, умеят да се приспособяват и са прекрасни търговци. С грацията, мъркане и милувки могат да покорят всеки и да получат това, което желаят без много усилия.

Освен изтънчени, с добър вкус и прекрасна хигиена те са мъдри и амбициозни. Нима има човек на света, който да не е виждал как котка постига своето? Те винаги ще се сдобият с уютен дом с храна, със социална среда от други котки и ще оцелеят, независимо от обстоятелствата.

Именно те – котките – ни учат на много ценности и черти на характера, които можем да култивираме в себе си. Разбира се, когато са представени по забавен начин става още по-лесно, защото именно чрез играта и непринуденото забавление успяваме да си „присвоим” онова, което желаем да притежаваме като умение или качество.


Заключение… 

Философията на котките напомня на древните източни мъдреци. Котките са гъвкави, приспособими, устойчиви, целенасочени и упорити като стихията на водата. Неслучайно източните бойни изкуства са се вдъхновили от движенията, бързината и гъвкавостта на котките. Изтокът отдавна е прозрял магията, мъдростта и философията на котките, а също така и тяхната прилика с водната стихия. Именно затова избрахме те да бъдат вестителите на тези мъдрости и уроци. Освен това те са символ на семеен уют, топлина и душевен мир.

Можете да откриете нашите приказки с дълбок смисъл тук. Ако искате да научите повече за нас, нашето творчество и да следите за бъдещи наши събития, може да ни последвате във Фейсбук и Инстаграм.