Новини и Събития

Кои сме ние и каква е нашата мисия?

Наричаме нашето дуо “Вълшебници с мисия”… Виждаме се и се определяме така, защото обичаме да творим истории и да създаваме приказки. Ние сме писателка и художничка, които работят с идеи, сънища, специално отношение към чудесата, които движат света и създават приказни творби с много любов, отговорност. Ние влагаме в тях дълбок смисъл с помощта на универсалните ценности.

Искаме да споделим своята магия със света и да продължим да творим за нашите малки и големи читатели. За нас въображението е сила, която помага на мечтите ни да оживеят. 

Създаването на приказки за нас не е само приятно занимание, ние се чувстваме истински призвани за това. Нашата цел е да построим мост между това, което е непреходно и вълшебно, и онова, което е модерно, цветно и съвременно. Това постигаме чрез нашите автентични приказки и техните герои от света на сънищата. 

Нашите приказни персонажи идват от един необятен магичен свят, където всичко е възможно. Тези герои идват тук, за да споделят своите собствени истории и да заживеят в книжките, които създаваме. 

В нашите приказки можете да припознаете частица от детето в себе си, защото героите ни носят универсални характерни особености. Разбира се, не са лишени от тяхна собствена индивидуалност – силата, с която те носят своите послания. 

Всички те идват тук с тяхна собствена мисия, която се проявява, докато те извървяват своя собствен приказен път. Той често е осеян с трудности и перипетии, но пък накрая винаги успяват да постигнат най-важното – да осъществят себе си. Точно както житейският път на всеки от нас е пълен с изпитания и трудности, но накрая ни носи най-безценната награда – да разберем кои сме ние и защо сме тук. 

Нашето неповторимо дуо 

Ние се запознахме по необичаен начин във фирмата, в която работихме. Отне ни точно един обяд време, да открием, че ни свързва нещо по-дълбоко от обикновени колегиални взаимоотношения. Бързо се сприятелихме и започнахме да творим заедно.  Постепенно, в продължение на една година, нашата творческа история се разгърна и ние създадохме няколко красиви творби. 

Започнахме постепенно да осъзнаваме, че съвместният ни професионален път е като приказка, осеяна със собствени трудности и изпитания. Ние все пак вярваме, че със силата, която ни вдъхновява, ще успеем да преодолеем всичко.  

И двете силно вярваме в чудесата, а вече имаме явни доказателства, че и те вярват в нас и нашата мисия. Всеки ден откриваме нови и нови знаци по нашия творчески път и вярваме във всяка една наша творба.  

Коя е Мария?

Тя определя себе си като нежна, мила и всеотдайна. Обича живота и обича да го живее бавно, за да му се наслаждава изцяло. Тя цени красотата и изяществото и се стреми да я претворява в себе си и около себе си във всички аспекти на живота, включително и в творчеството си. Едно от хобитата ѝ е да рисува картини. В работата си, която включва дигитално творчество, освен като художник, каращ приказките да оживеят, тя е и уеб дизайнер. 

Мария е щастлива и нарича това свое състояние – осъзнат избор. Не спори с никого, защото предпочита да бъда щастлива, отколкото права. Макар и да е влюбена в планината и да определя себе си като планинарка, тя живее на морето. 

Мария е пленена от магията на приказките и създава впечатляващи илюстрации с пъстри багри и цветове. С вдъхновение и любов създава невероятни произведения. Започва да се занимава с изобразително изкуство и да създава прекрасни картини, като експериментира с различни техники. Завършва магистратура по графичен дизайн към Софийски университет. 

С богатото си въображение и нежна артистичност, тя успява да вдъхне живот на думите. Тя създава зашеметяващи автентични шедьоври, които идват от света на сънищата и оживяват пред очите ни. 

Мария е вдъхновяваща вълшебница, всеотдайна съпруга, също така и майка на прекрасната Галатея. Освен талантлив художник, тя е и добър предприемач.

Стилът ѝ е разпознаваем и уникален, а творческият ѝ заряд е като двигателен пламък за творенията ѝ. Нейните: житейски опит, артистични способности и вроден усет към естетика са незаменима част от автентичните приказки, създадени от екипа. 

Коя е Ева?

Тя определя себе си като огнена, силна и независима. Ева не обича да прави това, което ѝ се казва, но се вслушва в добрите идеи. Тя открива призванието си още в ранна детска възраст, когато се превъплъщава в разказвач на приказка в детската градина, а по-късно прави приказни пиеси за спектакли, играни от нея и нейните връстници. Винаги е живяла в два свята – този на въображението и този, който наричаме реалност. 

Ева заминава с родителите си за Канада  още като дете и заживява между два физически свята – този на Северна Америка и този на спомените ѝ за детството и роднините ѝ в България. Започва да твори още в ранна детска възраст, а първия си роман издава в България през 2010 г. с псевдоним Ами Тола. През последните 10 години, издава още 5 книги, една от които е сборник с пиеси в рими за деца. 

Омагьосана от приказки, истории, митове и легенди, тя започва да търси съвършената приказка с най-прекрасните герои, докато не открива, че всеки човек е приказен герой и всеки живее в своята собствена приказка. 

Тя знае, че съвършенството не се крие в перфекционизма, а в завършеността – там, където думите свършват и остава само тишината на душевния мир и покой. 

Нейната необикновена история минава през динамични обрати в България и отвъд океана, но това не я спира да мечтае и да сънува като децата. Днес тя е награждаван автор и има шест книги, пет от които са на български език. Нейната богата обща култура и над 20 години опит в създаването на приказки, както и дълбоките ѝ познания в начините на създаване на истории са незаменими за автентичните приказки на екипа. 

В заключение… 

Освен автентичност, уникалност и креативност, нашите творби носят радост, както за нас така и за нашите любими читатели. 

За нас, радост означава състояние на духа и начин на живот, в който ние правим това, което обичаме, напълно съзнателно и според нашата воля. Зареждаме всяка творба с вътрешна сила, с която да открие своя собствен път и място под слънцето. 

Според нас радостта е постоянно състояние от безброй щастливи мигове, които идват с  осъществяването и завършването на всяко творение. 

Нашите читатели са нашето семейство. Ние искаме да предадем заряд на сила, любов и сътворение на приказност, и най-вече да споделим тази радост, която ни кара да се чувстваме истински живи. 

Ако искате да бъдете част от нашата приказка, последвайте ни.