Ние сме Ева и Мария

Вълшебници с мисия!

Така виждаме себе си и искаме да споделим своето вдъхновение със света.

Ние сме писател и художник с богато въображение, които помагат на приказките да оживяват.

Чувстваме се призвани да създадем мост, по който нашите пъстри, вълшебни герои да дойдат тук от света на въображението и да заживеят свой собствен живот сред нас. Вярваме, че най-големите ни помощници са нашите читатели.

Коя е Ева?

Тя определя себе си като огнена, силна и независима. Ева не обича да прави това, което ѝ се казва, но се вслушва в добрите идеи.

Тя открива призванието си още в ранна детска възраст. Винаги е живяла в два свята - този на въображението и този, който наричаме реалност. Още като дете заминава с родителите си за Канада и заживява между два физически свята – този на Северна Америка и този на спомените ѝ за детството и роднините ѝ в България.

Омагьосана от приказките, тя започва да търси съвършената история с най-прекрасните герои, докато не открива, че всеки човек е приказен герой и всеки живее в своята приказка. Нейната богата обща култура и над 20 години опит в измислянето на приказки, издаването на книги за деца под псевдоним Ами Тола, а също така и дълбоките ѝ познания за универсалните принципи на творене на истории, са незаменими за автентичните приказки на екипа. 

Коя е Мария?

Тя определя себе си като нежна, мила и всеотдайна. Обича живота и обича да го живее бавно, за да му се наслаждава напълно. Мария е щастлива и нарича това свое състояние осъзнат избор. Не спори с никого, защото предпочита да бъдe щастлива, отколкото права. Макар и да е влюбена в планината и да определя себе си като планинарка, тя живее на морето.

В работата си, която включва дигитално творчество, освен като художник, който кара приказките да оживеят пред нас, тя е уеб дизайнер и предприемач.

Мария е вдъхновяваща вълшебница, съпруга и майка на прекрасната Галатея. Със своята четка, създава завладяващи светове за малки и големи. Нейните житейски опит, артистични способности и вроден усет към естетиката са незаменима част от автентичните приказки, създадени от екипа.

Нашата история...

Запознахме се по необичаен начин във фирмата, в която работихме. След един обяд заедно разбрахме, че ни свързва нещо по-дълбоко. Постепенно, в продължение на една година, нашата история се разгърна, а всеки наш разговор ни зареждаше с творческа енергия, която трудно може да се опише с думи.

Нашият съвместен творчески път не е без сътресения, но ни учи да бъдем все по искрени със себе си и да вярваме все повече в любовта и силата на творческия си потенциал. Чудесата за нас започнаха да се случват едно след друго и ние започнахме да разчитаме знаците по пътя си, сякаш ние самите заживяхме в приказка. Днес ние не само вярваме в чудесата, които ни се случват ежедневно, но и ги създаваме.