Новини и Събития

Печатница „Виктория Принт” помага на Кай водното конче да полети 


На 15.08.2023 г. – един специален ден и малък празник за издателство „Ева и Мария”, екипът ни посети печатница „Виктория Принт”. Печатницата е партньор на нашето издателство и с огромно удоволствие и ентусиазъм изготвя печата на нашата първа детска книжка и автентична приказка – Кай водното конче”

За да може цветовете да бъдат изцяло пресъздадени, а илюстрациите перфектно изобразени върху печатната хартия, всяка една страница минава през изключително сложен процес на трансфериране на изображенията и текста върху хартията. Една по една пластините се намазват с четирите основни CMYK цвята, за да се осъществи трансфера на цветовете с максимална прецизност. 

35027/files/image/kay-vodnoto-konche-pechat-image9-65169b997ed8a.jpg

Отпечатването на всяка страница се извършва с помощта на огромни машини, като с тях работи екип от специалисти, който следи страниците да се проявят безупречно (без линии и петна върху текста или изображенията). 

35027/files/image/kay-vodnoto-konche-pechat-image6.jpg

Екипът на издателството ни бе удивен от сложния процес, който трябва да извърви всяка една бройка  от книжката ни в печатница Виктория Принт”, за да се превърне в готов продукт. 

35027/files/image/kay-vodnoto-konche-pechat-image8.jpg
35027/files/image/kay-vodnoto-konche-pechat-image10.jpg

„Виждам как мечтаната ни книжка, оживява като придобива форма пред очите ни.” – каза Мария, креативен директор на издателство „Ева и Мария” и автор на илюстрациите на приказката  „Кай водното конче”.

35027/files/image/kay-vodnoto-konche-pechat-image3-651718ff72b13.jpg

Печатница „Виктория Принт” е създадена през 1995 г. и е специализирана в  листов офсетов печат. 

Фирмата развива дейността си в Бургас. Изготвя луксозни, висококачествени каталози, брошури, списания, книги и др. Със своя екип от висококвалифицирани специалисти, които притежават богат дългогодишен опит, и със своята иновативна техника, „Виктория Принт” е име на пазара на печатните услуги. Печатницата работи с клиенти от цяла България.  

„Виктория Принт” е успешен партньор на много фирми както в страната, така и в чужбина. Благодарение на личното отношение, директна комуникация и професионално обслужване, печатницата създава дългогодишни партньорски взаимоотношения със своите клиенти и им предоставя възможност да проследят всички етапи на изготвяне на техните продукти. 

35027/files/image/kay-vodnoto-konche-pechat-image1.jpg

„Благодарим на целия екип на печатница „Виктория Принт”, който помага на нашето водно конче Кай да полети.” – каза Ева – креативен директор на издателство „Ева и Мария” по време на срещата със специалистите от печатница  „Виктория Принт”.  

Тя е и автор на текста на автентичната приказка „Кай водното конче”.

35027/files/image/kay-vodnoto-konche-pechat-image4.jpg
35027/files/image/kay-vodnoto-konche-pechat-image5.jpg

Издателство „Ева и Мария” е създадено през 2023 година, като идеята за него се ражда година преди това. Издателството създава, издава и разпространява оригинални приказки, написани от Ева и илюстрирани от Мария. 

35027/files/image/kay-vodnoto-konche-pechat-image2.jpg

Ева и Мария наричат себе си вълшебници с мисия, а издателството си – работилница за приказки. Вдъхновени от митовете и легендите през вековете и ентусиазирани от предизвикателствата на бъдещето, авторките на детски приказки целеустремено градят мост между старото и новото. Те създават автентични непреходни творби за малки и големи.