Нашите книжки подкрепят значими каузи

Всяка вълшебна книжка от издателство „Ева и Мария“ има своята собствена мисия - да одухотворява и да докосва сърцата на своите читатели. Книжките ни подкрепят и значими каузи. Всяка една от тях носи в себе си вдъхновение, което резонира с различна кауза.

Кай водното конче подкрепя Фондация Даная

Като герой, Кай водното конче е символ на доброта, трансформация, любов и грижа. Затова 5% от сумата на всяка поръчка от серията продукти, свързани с детската книжка за Кай, отиват за фондация Даная“.

Създадена през 2023 г., в памет на 15-годишната Даная, фондацията цели да подобри детското здравеопазване и образование, като подкрепи физическото, психическото и социално-емоционално развитие на децата. Фондацията е приела за своя мисия да създаде Национална детска болница за всички български деца.

Семейство Мяу подкрепя организация iCatRescue

Семейство Мяу са наследници на древна котешка династия, която има собствена философия за хармоничен начин на живот. Затова, 5% от сумата на всяка поръчка от серията продукти, свързани със семейство Мяу, отиват за iCatRescue.

Доброволческата организация iCatRescue е основана в Пловдив през 2016 г. Провокирани от насилието над животни, доброволците се събират и създават координирана мрежа за цялата страна, която осигурява медицински грижи, транспорт и подслон за бездомните котки.