За родители

Детски приказки с дълбок смисъл

Днес все повече хора по света осъзнават, че пишат собствената си история. Неслучайно в западните страни (много преди да излезе наяве филмът “Тайната”) се създава движение от хора, които осъзнават, че могат да управляват собствената си съдба, като използват механизмите – универсалните принципи на разказване на най-добрите детски приказки. Ние също сме се посветили на тези принципи и ги използвазвахме в създаването на Кай водното конче.

Как вплитането им в наратива на живота, може да доведе до това сами да пишем собствената си история?

Днес се създават все  повече и повече курсове на тема как да сътворяваме своята собствена реалност, как да манифестираме живота, който искаме да водим, и как да привлечем нещата, които най-много искаме да присъстват в нашето ежедневие – щастие, любов, финансови успехи и т.н.

Това може да се случи само, ако от герои в нечий чужд сценарий, ние се превърнем в творци и разказвачи на своите лични приказки. 

Време е да бъдем сътворци на своя собствен живот. Именно това разбиране и търсене на дълбок смисъл на приказките искаме да предадем на своите малки и големи читатели. Затова ние вярваме, че трябва да четем повече приказки на най-малките, а защо не и за себе си. 

Най-добрите детски приказки, в които е вложен дълбок смисъл, не само одухотворяват, те ни помагат да достигнем до онези неосветени места на нашето несъзнавано, където се крият нашите заложби, нашето вътрешно усещане за справедливост, морал и ценности, които в забързаното ежедневие понякога забравяме. Там се крият и нашите първоизточници на страхове, травми и пречки. Ние трябва да се справим с тях, за да разгърнем нашия истински потенциал. 

Приказките с дълбок смисъл връщат вярата ни в чудесата

Дори когато вече сме големи, приказките могат изиграят важна роля в нещо много съкровено и лично за всеки от нас, а именно да повярваме отново в чудесата. Нашият екип не само вярва в чудесата, ние и разчитаме на тях. 

Храбрите герои в най-добрите детски приказки се сблъскват с нечувани предизвикателства, които поставят на изпитания тяхната сила, готовност и всеотдайност да създават добро и да преодоляват всички препятствия по пътя към своята цел. Изпитанията са именно за това – да ни направят по-силни и да ни покажат, колко много искаме да осъществим своята мечта. 

В приказките с дълбок смисъл сме вложили тайни,  като код, които да кликват на едно различно ниво, а именно на подсъзнанието. Нашата мисия е да осветлим онези кътчета в подсъзнанието, където са заложени универсалните принципи и да се фокусираме върху тях. 

С помощта на тези универсални механизми, ние изграждаме у себе си една здрава психика, която да може да пребори житейските трудности и предизвикателства. 

Живот като във видео игра 

Да си представим, че животът е една видео игра. Може би звучи налудничаво, но алегорията всъщност може да ни накара да се замислим, какво бихме имали като набор от инструменти, ако сме герои във видео игра. 


Видео игрите са базирани на приказни принципи 

В една видео игра, главният герой трябва да мине през множество перипетии, за да стигне до края на своето преживяване. Обикновено пътят му е осеян с препятствия, много от които изглеждат непреодолими. В крайна сметка той успява да пребори собствените си страхове под формата на препятствия и да развие умения, които не е притежавал в началото на играта. Сблъсква се с чудовища или бариери, които среща по пътя си, но се преборва с тях, за да стигне до финала. Понякога самият край е наградата, а понякога наистина стои нещо, което той трябва да достигне или да получи. 

Приказките, а и историите в нашия живот работят по същия начин. Ние се трудим, полагаме усилия, преодоляваме препятствия, за да постигнем желаната цел. 

Всеки от нас притежава различни качества и се стреми към различни цели. Когато изместим фокуса си от желанието си за успех, върху крайната цел, ние не задържаме вниманието си върху лошите неща, които ни се случват. По същият начин се разкрива и историята в приказките: 

Когато се пренесем в един вълшебен свят, в който главните герои трябва да минат през непреодолими на пръв поглед перипетии, ние виждаме, че ако тяхната мисия и цел е благородна, те успяват да се преборят и стигнат до целта. Тогава ставаме свидетели на чудото, което носи в себе си всички положителни емоции и те ни изпълват с енергия и вяра. 

В заключение… 

Уникалното преживяване на нашата лична приказка не е самоцел, то е неизбежно. Онова, което остава в нас след преживяното досега е това, което отнасяме със себе си в бъдещето. 

За нас приказността е начин на живот. Ние виждаме как универсалните принципи се преплитат от нишките на нашите лични истории във всевъзможни фигури и форми, за да сътворим приказките на живота си. 

Ако искате да научите още за най-добрите детски приказки и начина, по който те стават част от ежедневието ни и творят чудеса, които понякога дори не осъзнаваме, присъединете се към нашето голямо семейство. Нека заедно създаваме реалността си и да научим най-малките да слушат сърцето си. 

Станете част от една нова приказна реалност. Последвайте ни.