Новини и Събития

Кай водното конче се присъединява към каузата на Фондация Даная

„Кай водното конче“, припознава каузата на фондация „Даная“, и с това ние, от издателство Ева и Мария”, искаме да кажем, че 5% от сумата на всяка поръчка от серията на детската книжка за Кай, включително и свързаните с нея продукти – принтове и стикери, ще отиват именно за фондация „Даная“.

Вълшебното водно конче Кай е символ на трансформация, чистота и доброта. Пътят на самия герой от приказката показва колко важно е себепознанието, силата на волята и семейната обич. Именно с тези свои качества, Кай резонира с мисията на фондацията.

Кои са фондация Даная”? 

Фондация Даная” е създадена през 2023 г., в памет на 15-годишната Даная, която губи битката за своя живот в същата година, но спасява четири други. Те, на свой ред, съхраняват част от нея и обещават да предадат доброто нататък.

С тази трогателна история за трансформацията и вяра в доброто, фондацията заявява своята мисия – да създаде Национална детска болница за всички български деца. Поставя си и изпълнява смело своите цели да осигури грижа за психическото, физическото и интелектуалното развитие на децата.

Екипът работи усилено да създаде ефективни съвременни практики в детското и майчинското здравеопазване и да предотврати нелепо изгубени детски животи поради дефицити в здравната система.

Фондацията цели да подпомогне качествени осъвременени образователни практики, за подобряване на качеството на образованието, за да могат децата да се развиват в здрава социално-емоционална среда и да се изградят като пълноценни личности.

Ние, от издателство „Ева и Мария”, припознаваме каузата на фондация Даная”. За нас е истинска чест, че ще участваме и ще дадем принос в осъществяването на нейните цели, чрез приходите от „Кай водното конче”.