Детски книжки

„Кари Кометата и корабът на сънищата” – реалност и фантазия 

„Кари Кометата и корабът на сънищата” вече е факт, а ние не можем да бъдем по-щастливи. Гледаме тази невероятна детска книжка в рими с прелестната бляскава корица, която е посипана със злато, и не можем да повярваме, че е реалност… Но ето, напълно реална е и вече я държим в ръце.

Защо тази приказка е толкова специална за нас, ще разберете от следващите редове, но нека първо ви разкажем малко за сюжета, за вълшебните ѝ илюстрации и за всички, които са замесени в този наистина голям проект. 

„Кари Кометата и корабът на сънищата” е втората книжка с автентична приказка и уникални илюстрации на издателство „Ева и Мария”. Автор на приказката е Ева, а прелестните илюстрациите са дело на Мария. Ние сме двете вълшебници с мисия, които стоят зад създаването на всички приказни продукти на издателството.

Истинската история на Кари 

Кари е истинско кученце, чиято житейска история е преплетена в тази приказка. Намерена на улицата в студена зимна нощ, Кари бива осиновена от Ева, а по-късно става нейно вдъховение за създаването на тази приказка, в която участват както авторът ѝ – Ева, така и художника на книжката – Мария, нейната дъщеря Галатея. Участват също така и Емо, и неговата дакелка Абигейл, които също са действителни и имат специално място в живота на Кари и Ева.

 Кари и Аби се запознават в квартала в Бургас, където живеят, а стопаните им Ева и Емо стават близки приятели. Така се развива и самият сюжет на приказката, който преплита фантазия и действителност. В книжката, Кари Кометата е вълшебно куче-сънувач, което помага на хората да се избавят от своите кошмари. Приказката е забавна, но има трогателно послание и собствена мисия – да даде гласност на проблема с бездомните кученца и онези, които жвеят в приюти и чакат да бъдат осиновени. 

Зад тази кауза, в този проект застават и Animal Rescue Sofia, които приеха присърце мисията на книжката. 

Защо тази приказка е толкова лична за нас ? 

„Приказките оживяват” е не само мото на издателството, но и е лична философия и житейски път на дуото Ева и Мария. Ние не само вярваме, но и знаем, че всеки един човек на света живее в своя собствена приказка. Ние виждаме как нишките на тези приказки се преплитат в безброй всевъзможни сюжети и откриваме вдъховение там, където другите често виждат само  ежедневие.

Вдъхновени от сладката Кари Кометата 

Приказката за Кари е истинско вдъховение – милото кученце е открито треперещо в студа, но поради щастливо стечение на обстоятелствата и истинските чудеса, тя открива своя дом, където днес бива обгрижвана като кралско куче. Днес, Кари е пълноправен член на семейството си и част от издателството  Ева и Мария”, където всички я обичат. 

В свободното си време, Кари хапва лакомства и редовно посещава кучешкия спа център “Sisters’ Grooming Salon”, където получава ласки и грижа от две  професионалистки. 

С нейната приказна история издателството ни приканва, колкото се може повече хора да променят приказката на други кученца, които са били някога в положението на Кари – самички на улицата.

Нека всички покажем, че едно кученце без порода може да бъде малко, прелестно допълнение към всяко семейство, да бъде обгрижвано и обичано. 

Самата Кари е най-обичливото, най-милото и най-красивото кученце. Тя е изключително кротка, нежна, емпатична и мъдра, а ние нямаме търпение да ви запознаем с нея. 

Ако искате да научите повече за издателство  „Ева и Мария”  и нашите приказки или да разберете повече за Кари Кометата, последвайте ни в Инстаграм и Фейсбук