Новини и Събития

Кай долетя с пролетта в НБУ „Михаил Лъкатник”

С настъпването на пролетта, на 22.03.2024 г., дуото на издателство „Ева и Мария” посети второкласниците на НБУ “Михаил Лъкатник”, гр. Бургас. Ева и Мария бяха посрещнати с голям интерес от малките второкласници, които с удоволствие изслушаха първата приказка в рими на издателството – „Кай водното конче.”  

Пленени от историята, децата съпреживяха приказката за мъничкия Кай и имаха възможността да зададат куп въпроси, на които Ева и Мария с радост отговориха. Като илюстратор и творец Мария им каза най-съкровените тайни на художника, които сме сигурни, че бъдещите млади художници ще запомнят завинаги, а Ева им показа как да чуят вътрешният си глас в тишината. За минутка над 100 деца успяха да стоят кротко със затворени очи, за да чуят вътрешния си глас, който им прошепна каква е истинската им природа, точно като при мъничкия Кай. 

„Тази среща е много специална за нас, защото тук учи и моята дъщеря – Галатея. Именно тя стоя до мен през цялото време, докато рисувах илюстрациите на Кай и бе мое истинско вдъхновение. За мен е чест, че представих нашата вълшебна книжка именно пред нея и нейните съученици.” – каза Мария. 

„Аз им разказах за света на думите, в който се раждат приказките. Поговорихме си за добрите и лошите герои. Децата научиха, че често лошите герои идват да ни научат на нещо за самите нас. Много се радвам, че успяха да разберат думите ми, защото това е урок, който всеки от нас иска да научи, колкото се може по-рано.” – сподели Ева. 

Ева и Мария подготвят още много изненади за малки и големи. Можете да ги следите във Фейсбук и Инстаграм, или да научите повече тук.