Новини и Събития

Ева и Мария гостуваха на СУ „Петко Росен” в Деня на българския художник

На 03.11.2023 г. – Ден на българския художник – дуото на издателство Ева и Мария”, посети второкласниците на СУ Петко Росен”, Бургас. Събитието бе организирано от Читалище Св.св. Кирил и Методий – 1985”. 

Ева и Мария бяха посрещнати с голям интерес от малките ученици, които с удоволствие изслушаха и откъс от първата автентична приказка в рими на издателството – „Кай водното конче.” 

Пленени от историята децата съпреживяха приказката за мъничкия Кай и имаха възможността да зададат куп въпроси, на които с радост отговориха авторите. Като илюстратор и творец Мария им каза и двете най-съкровени тайни на художника, които сме сигурни, че бъдещите млади художници, ще запомнят завинаги! 

За нас беше истинска чест да представим на децата нашата вълшебна приказка и да отговорим на всички техни въпроси. Да видя толкова много вдигнати ръце, когато ги попитах, кой от тях би искал да стане художник, беше неочаквано и вълшебно за мен,” каза Мария.

Ева продължи: Аз им разказах за света на думите, в който се раждат приказките. Разказах им и как приказката може да създаде безброй други светове, които да съществуват в умовете на слушателите. С огромно удоволствие видях как това знание се предава на малките и колко бързо разбират всичко.” 

Ева и Мария подготвят още много изненади за малки и големи, можете да ги следите във Фейсбук и Инстаграм, или да научите повече тук.